Zo doen wij dat

Dat netwerken belangrijk is, weet iedereen. Toch komt het in de praktijk lang niet altijd van de grond. Het is best lastig om contacten zó te leggen dat ze uiteindelijk bijdragen aan de doelen van het wijkgerichte of integrale werken. Hoe kan het beter?

 

Wij geloven in de waarde van een goede samenwerking voor de leefbaarheid van een wijk en/of voor de leefwereld van iemand met een ondersteuningsvraag. Bewust hierin investeren maakt dat de mogelijkheden voor mensen om mee te doen groter worden. Het ontdekken van de betekenis welke iemand kan hebben voor een ander vormt vaak de basis voor wederkerig contact en samenwerken.

 

Onze aanpak begint met stilstaan. Stilstaan om te bedenken waar je als individu, als groep mensen of als partijen naartoe wilt werken. Welke richting wil je op? Wat zijn je doelen? Hoe bepaal je een gezamenlijke koers?

Wij delen ‘netwerken’ op in kleine blokken. Zo maken we netwerk casuïstiek concreet en tastbaar en ontstaat de mogelijkheid ermee te ‘spelen’. Hierdoor krijg je veel beter zicht op welke stappen voor jou effectief kunnen zijn.

 

Wat wij bieden:

Workshops, (maatwerk)trainingen en (team)coaching

Bij een training gericht op wijkgericht en integraal werken streven wij ernaar met een deelnemersgroep te werken waarbij alle belanghebbenden aanwezig zijn. Hierdoor kan worden geoefend met het gedachtengoed én kunnen al meteen praktische mogelijkheden worden ontdekt voor de samenwerking die eerder niet zichtbaar waren. Aan het eind van de training heb je een netwerkplan op maat waar je direct mee aan de slag kunt.

 

We helpen je bij het ontwikkelen van een praktische visie op netwerken. Je wordt je bewust van je eigen positie in een netwerk en je leert hoe je dit netwerk effectief kunt inzetten vanuit het principe van wederkerigheid.

 

Om het geleerde te integreren in je manier van werken is intervisie, individuele coaching of teamcoaching mogelijk als vervolgstap.

 

Mail ons voor meer informatie of om je aan te melden